Seden Strandby Grundejerforening

Søg
Close this search box.

Om Seden Strandby

Seden Strandby set fra luften Odense Fjord

Seden Strandby er en lille bydel nordøst for Odense. Vi er ca 317 indbyggere (Danmarks Statistik 2021) og hører under Seden sogn.

Beliggenheden ved fjorden gør Seden Strandby populært blandt naturelskere, jægere, hundeluftere, fugleentusiaster og kitesurfere. Og solnedgangen bag bakkerne på Stige Ø trækker besøgende til området hele sommeren igennem.

Lokalhistorie

Seden Strandby opstod som bydel omkring 1923 hvor en del grunde blev udstykket fra Småstenskrogsgård (i dag Søbjerggård).

Dengang lå der her flere skalleværker, hvor muslingeskaller fra fjorden blev tørret, renset og solgt som tilskudsfoder til høns, (og senere til den keramiske industri).

Efterhånden blev fjorden tømt for skaller, og det sidste skalleværk lukkede i 1976, men der er stadig spor af skalle-industrien i form af både bygninger og slæbesteder.

I 1994 lukkede Odense Kommune lossepladsen på Stige Ø på den anden side af fjorden, og fra at være et lidt Klondike-agtigt kvarter, har Seden Strandby efterhånden udviklet sig til et nydeligt nabolag.

Tusind tak for hjælp og billeder til Seden Lokalhistoriske Arkiv.

Nutidens erhvervsliv

Selv om der ikke er mange arbejdspladser tilbage i Seden Strandby, er der mange små og mindre virksomheder. Så hvis du har lyst til at støtte det lokale erhvervsliv, kan du bruge oversigten over Seden Strandby-virksomheder.

Faciliteter i området

Fra enden af både Muslingevej og Kragenæsvej kan du gå en fin tur langs stranden, og en sti til Seden Kirke er ved at blive etableret.

På Kragenæsvej, hvor grusvejen starter, er der en stor legeplads med boldbane, petanque og parkour. Her er udendørs styrketræning fredag eftermiddag eller lørdag morgen.

Lidt længere henne ligger bådlauget, der bestyrer pladserne i den lille havn.

På Muslingevej er der en kanoklub.

Faciliteter i Seden

I Seden finder du blandt andet Fjordager Idrætsforening, Fjordagerscenen, Seden Kirke, Seden Skole og Lokalhistorisk Arkiv