Seden Strandby Grundejerforening

Søg
Close this search box.

skriftformater

Seden Strandby er en lille bydel nordøst for Odense. Vi er ca 317 indbyggere (Danmarks Statistik 2021) og hører under Seden sogn. Beliggenheden ved fjorden gør Seden Strandby populært blandt naturelskere, jægere, hundeluftere, fugleentusiaster og kitesurfere. Og solnedgangen bag bakkerne på Stige Ø trækker besøgende til området hele sommeren igennem.

Lokalhistorie – h2

Seden Strandby opstod omkring 1920 hvor en del grunde blev udstykket fra Småstenskrogsgård (i dag Søbjerggård). Dengang lå der her tre skalleværker, hvor muslingeskaller fra fjorden blev tørret, renset og solgt som tilskudsfoder til høns, (og senere til den keramiske industri).

Så skal der være en h3

Efterhånden blev fjorden tømt for skaller, og det sidste skalleværk lukkede i 1976. Der er stadig spor af skalle-industrien (fotos på vej) I 1994 lukkede Odense Kommune lossepladsen på Stige Ø på den anden side af fjorden, og fra at være et lidt Klondike-agtigt kvarter, har Seden Strandby udviklet sig til et pænt borgerligt nabolag.

Faciliteter i området

Fra enden af både Muslingevej og Kragenæsvej kan man gå en fin tur langs stranden, og en sti til Seden Kirke er ved at blive etableret. På Kragenæsvej, hvor grusvejen starter, er der en stor legeplads med boldbane, petanque og parkour. Her er udendørs styrketræning hver lørdag morgen kl 9. Lidt længere henne ligger bådlauget, der bestyrer pladserne i den lille havn. På Muslingevej er der en kanoklub. (kort på vej)

Faciliteter i Seden

I Seden finder man blandt andet Fjordager Idrætsforening, Fjordagerscenen, Seden Kirke, Seden Skole og Lokalhistorisk Arkiv

Virksomheder i Seden Strandby

Der findes mange mindre virksomheder i området, så hvis du har lyst til at støtte det lokale erhvervsliv, kan du bruge oversigten herunder. (oversigt på vej)